שינויי מזג האוויר.. הביאו אותי לחלות

(או- איך נפטרים מהאלרגיות ו/או החולי העיקש הזה ונהנים כבר מעונות המעבר??)

עונות מעבר.. סתיו, אביב, יכולות להעלות תחושה מרגשת של שינוי, התחדשות, רומנטיקה לרוב האנשים

אך יש המון אנשים שעונות מעבר ושינויי מזג האוויר האלה יכולים לגרום להם לתחושות קצת פחות נעימות, אם לתסמיני אלרגיה (קדחת השחת- hay fever/ אלרגיה עונתית) הכוללים:

התעטשויות בלתי פוסקות, נזלת מימית, גירוד באף,גרד בגרון, עיניים דומעות, נפוחות ומגרדות, כהות יוצאת דופן מתחת לעיניים וקוצר נשימה לנוטים לסבול מחולשה של הריאות.

או לתסמיני התקררות עיקשים כמו גודש באף שעלול להפוך לסינוסיטיס טורדני,

ואף לעצבות, בכי ודכדוך שנובעים מחוסר איזון רגשי, שיכול להוביל לתסמינים פיזיים שונים.

על פי הרפואה הסינית כאשר אצל אדם כלשהוא אספקט ה"אדמה" אינו חזק מספיק, יכולת ההתמודדות שלו עם שינויי מזג האוויר (עונות המעבר) מועטה ולכן גופו יותר רגיש בתקופה זו.

עצות לטיפול באלרגית עונות מעבר איך פותרים את זה?

ישנו הפתרון הנפוץ (לא מהטובים בעיניי) שמציע להסתגר בבית ולהמתין עד יעבור זעם (ועונת המעבר). וישנו הפתרון המומלץ של חיזוק הגוף והמערכת החיסונית והקלה מרבית ומידית על התסמינים. פתרון המשלב טיפולי דיקור, צמחי מרפא ושיפור התזונה, כמובן שחיזוק הגוף הינו תהליך שרצוי לאמץ כל הזמן לאורח חיינו למניעה מלכתחילה של מצבים אלו, אך גם עכשיו במצב האקוטי ניתן להקל במידה רבה על הסימפטומים המעיקים. 

בעזרת טיפולי הדיקור ניתן להרגיע את העיטושים דרך הרגעת הגירוי באף, לשחרר את הגודש מהאף ומהריאות, לעזור בפתיחת דרכי הנשימה, להפיג את הגרד והנפיחות מהעיניים ולהחזיר את הכוחות לגוף ולנפש. בנוסף ניתן לתמוך בטיפול עם פורמולות (תרכובות) של צמחי מרפא סיניים למצבים הסימפטומטיים ופורמולות לחיזוק כללי כמניעה.

תזונה מרפאת 

כדי להגיע לריפוי מקסימלי, תזונה טובה הינה בסיס הכרחי שלא ניתן להתעלם ממנו. בעזרת תזונה מתאימה ניתן לחזק את הגוף ואפילו "להשתמש" בה כתרופות טבעיות. 

הרעיון הכללי הוא להרבות בצריכת ירקות ופירות טריים, ירקות עליים, חליטות למינהן, דגנים מלאים וקיטניות. מזונות אלו מחזקים אנרגיה ומערכת חיסון, חלקם יפעלו כאנטי היסטמין טבעי, כנוגדי חמצון ואף ידכאו תהליכים דלקתיים בגוף.

כמו כן מומלץ להימנע מאכילה מרובה של מוצרי חלב, מזון שומני ומעובד, מטוגן,מלח, קמח לבן,מתוקים, סוכר לבן, חומרים משמרים ותפוזים. מזונות אלה עלולים להגביר את הגירוי האלרגני ולייצר ולהגביר ליחה וגודש.

החשובים לריפוי :

ויטמין C–                                                                                                                      

חיוני מאוד לבריאות תקינה, לריפוי והחלמה.

ויטמין זה פועל כאנטי היסטמין טבעי (מחליש סימפטומי אסטמה ואלרגיות),מחזק את מערכת החיסון,

אנטי אוקסידנט חזק (אנטי סרטני) ומסייע חשוב בספיגת הברזל בגוף.

ויטמין זה נמצא ברמות גבוהות ב: פלפל אדום, פלפל צהוב, פטרוזיליה,שמיר, עגבניות, שום, לימון,

ברוקולי מבושל, תותים, תפוחי עץ ועוד..

ניתן גם ליטול אותו בכדורים, הכמות המומלצת הינה בין 500-1000 מ"ג ליום.

סרפד-

אנטי אלרגי,יעיל לטיפול בסמפטומים, כגון נזלת אלרגית.

עשיר בברזל ובויטמין C.

ניתן לשתות אותו כחליטה (עלי סרפד מיובשים נמצכרים בחנויות טבע).

ירקות כתומים-

ירקות כגון: בטטה,דלעת, גזר.

יעילים לחיזוק מערכת העיכול והחיסון וחיזוק האנרגיה בגוף, חיזוק האדמה בראייה הסינית.

(ירקות שורש-אדמה. אדמה מחזקת אדמה)

אומגה 3-

משפרת את תפקוד הריאות ומקלה על תסמיני האלרגיות.

מצויה בדגים החיים במים עמוקים כמו: טונה, אנשובי, הרינג, סלמון וסרדינים, בשמן פשתה ובאגוזי מלך.

ניתן לצרוך גם בקפסולות.

פורמולות צמחי מרפא

ישנן ברפואה הסינית, פורמולות של צמחי מרפא, טבעיות ומעולות, שיכולות להקל גם אקוטית על התסמינים. כך שכתמיכה מעבר לדיקור ולהמלצות התזונה, אפשר להעזר בפורמולה במקום להשתמש באנטיהיסטמין למיקרי החירום.

הפורמולות אינן מרדימות ויוצרות תופעות לוואי ולא פוגעות בתפקוד היומיומי.

אז כתמיד- לסיכום, יש פתרון. טבעי, יעיל לטווח הקצר וגם לטווח הארוך, קל ופשוט

לא צריך לסבול. אפשר לשוב ולהנות מעונות מעבר!